
Χθες, 18 Δεκεμβρίου 2020 επισκέφθηκε η πρώην Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, το χώρο όπου στεγαζόταν το κλειστό γυμναστήριο του Πανιωνίου «Αρτάκης», μαζί με το Δήμαρχο Νέας Σμύρνης, Σταύρο Τζουλάκη και την περιφερειακή σύμβουλο Νότιου Τομέα, Βάσω Βερελή. Η κα Δούρου θέλησε με αυτήν της την επίσκεψη να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία των έργων που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της θητείας της.
Ο κος Τζουλάκης την ενημέρωσε για την πρόοδο του έργου, καθώς και για την ανάπλαση στις οδούς Ομήρου και Παλαιολόγου. Μετά από αυτήν την επίσκεψη, η παράταξη της κας Δούρου «Δύναμη Ζωής» εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

Η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία. Να προχωρήσει τώρα το έργο.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι μια Διοίκηση να «κολλήσει» ένα έργο. Ένας από αυτούς είναι η χρήση της γραφειοκρατίας. Δυστυχώς για τους δημότες της Νέας Σμύρνης, αυτό μοιάζει να ισχύει, άγνωστο για ποιους λόγους, με τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας σε σχέση με το βιοκλιματικό πολυδύναμο αθλητικό κέντρο της Νέας Σμύρνης.
Εδώ και 15 μήνες η Διοίκηση της Περιφέρειας, και ενώ έχουν ολοκληρωθεί τόσο η δύσκολη διαδικασία αδειοδότησης όσο και η κατεδάφιση του παλιού Γυμναστηρίου, σύμφωνα με την προγραμματική Σύμβαση, θέτει προσκόμματα στον Δήμο με αφορμή τη Μελέτη.

«Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες από την Περιφέρεια για την καθυστέρηση του βιοκλιματικού πολυδύναμου αθλητικού κέντρου της Νέας Σμύρνης, ενός σπουδαίου αθλητικού έργου, του μεγαλύτερου της Περιφέρειας Αττικής. Ενός έργου για το οποίο η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής δούλεψε συστηματικά, σε συνεργασία με τον Δήμο, γιατί πιστεύουμε στο δικαίωμα πρόσβασης όλων των πολιτών στην άθληση.
Πιστεύουμε και το αποδείξαμε έμπρακτα με στρατηγική και πρόγραμμα 100 και πλέον έργων αθλητικής υποδομής, στον μαζικό αθλητισμό, σε συνεργασία με τους 66 δήμους και τους αρμόδιους αθλητικούς φορείς, σωματεία, ομοσπονδίες. Χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς παρωπίδες.
Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας δεν έχει καμία δικαιολογία. Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί με ταχείς ρυθμούς. Γιατί δεν αφορά ένα δήμο, μια διοίκηση ή μία παράταξη. Αλλά τους πολίτες και το δικαίωμά τους στην άθληση ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες», δήλωσε, ερωτηθείσα σχετικά, η Ρένα Δούρου.