ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΣΤΟΝ ΑΚΑΛΥΠΤΟ


ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΣΤΟΝ ΑΚΑΛΥΠΤΟ

Πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν για το μωρό στον ακάλυπτο. Εν συντομία μια νεαρή γυναίκα τη σήμερον ημέρα, στη Νέα Σμύρνη:

1. Έμεινε έγκυος, παρά τις σύγχρονες αντισυλληπτικές μεθόδους.

2. Κράτησε ένα μωρό που δεν σκόπευε να κρατήσει και δεν προέβη σε άμβλωση.

3. Κατάφερε να κρατήσει 9 μήνες την εγκυμοσύνη της κρυφή απ’ όλους.

4. Γέννησε μόνη στη μπανιέρα του σπιτιού της.

5. Πέταξε το μωρό από το παράθυρο στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας της.

Πολλά τα ερωτηματικά, μεγάλη η φρίκη. Αυτό που προκύπτει από τις καταθέσεις, είναι πως όλα έγιναν υπό την επήρεια κάποιου τεράστιου φόβου. Η νεαρή φοβόταν κυρίως την αντίδραση της μητέρας της. Η οποία μητέρα, ζώντας στο ίδιο σπίτι με την κόρη της, δεν πήρε χαμπάρι πως η κόρη της ήταν έγκυος.

22 χρονών δεν είσαι και τόσο μικρή, είσαι ενήλικη, φέρεις θεωρητικά το βάρος των ενεργειών σου. Όμως απ’ ό,τι καταλαβαίνω, η κοπέλα αυτή δεν ήταν στ’ αλήθεια 22, ήταν γύρω στα 12. Κάποιος την είχε κρατήσει ψυχολογικά στα 12: φοβισμένη, ανενημέρωτη, ανώριμη και μόνη…

Κι αυτός ο κάποιος ήταν μάλλον η μητέρα της, γιατί αυτή τη μεγάλωσε. Μια μητέρα χωρισμένη, που απ’ ό,τι πάλι καταλαβαίνω, ήταν κι αυτή ψυχολογικά αδύναμη να μεγαλώσει ένα παιδί.

Ο δε πατέρας ήταν απών. Πράγμα πάρα πολύ συχνό. Γνωρίζω πολλούς χωρισμένους άντρες, που δεν δίνουν δεκάρα για τα παιδιά τους –κυριολεκτικά και μεταφορικά. Γνωρίζω και πολλές χωρισμένες μητέρες που εκδικούνται τους πρώην άντρες τους στερώντας τους την επαφή με τα παιδιά. Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβαινε σ’ αυτήν την περίπτωση, πάντως η κοπέλα ένιωθε προφανώς πως δεν υπήρχε πατέρας να της συμπαρασταθεί.

Ούτε μάνα. Ούτε φίλοι. Ούτε κανένας.

Η αίσθηση της ψυχικής απομόνωσης μπορεί να σε φέρει ακόμα και στο σημείο της τρέλας. Έχει αποδειχθεί πολλάκις. Μπορεί αυτή η κοπέλα να φαντάζει σε πολλούς ως αιμοσταγής δολοφόνος, αλλά ήταν κι αυτή θύμα των καταστάσεων -πάντα οι θύτες έχουν υπάρξει προηγουμένως θύματα.