top of page

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ


ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ

Ζούμε στην καλύτερη εποχή που έχει υπάρξει. Ever.


Όποιος δεν το συνειδητοποιεί, εθελοτυφλεί. Να μου πείτε, γιατί να εθελοτυφλεί κάποιος μπροστά στο καλό; Δεν ξέρω, αλλά έχει παρατηρηθεί και σε επιστημονικές έρευνες το φαινόμενο, ενώ μία κατάσταση βελτιώνεται και το αρνητικό υποχωρεί, οι άνθρωποι να επιμένουν να πιστεύουν πως συνεχίζει να υπάρχει και μάλιστα πως εξαπλώνεται!


Σε κάθε εποχή, δε, η ανθρωπότητα θεωρεί πως οι προηγούμενες γενιές ήταν ηθικότερες και πως οι συνθήκες της ζωής ήταν καλύτερες. Πράγμα που είναι καταφανώς λανθασμένο, φτάνει να παρατηρήσει κανείς αντικειμενικά τη ροή της ιστορίας.


Αυτήν τη στιγμή βιώνουμε μια πανδημία. Έχουν υπάρξει πολλές τέτοιες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Πρόκειται ομολογουμένως για μία κακή συγκυρία. Ας συγκρίνουμε όμως την πανδημία π.χ. του 1918 - για να μην πάμε σε παλιότερα χρόνια - με το σήμερα.


Το 1918 πέθαναν πάρα πολλά εκατομμύρια άνθρωποι, σήμερα είχαμε εξ αρχής την ιατρική περίθαλψη και τα φάρμακα να μειώσουμε σημαντικά τον αριθμό των θυμάτων.


Το 1918 περιμέναμε την φυσική ανοσία του πληθυσμού, σήμερα σε λιγότερο από έναν χρόνο ανακαλύψαμε εμβόλιο και είμαστε σε θέση να το διαθέσουμε σε ολόκληρη την υφήλιο.


Σκεφτείτε λίγο και τα αποτελέσματα της αναγκαστικής απομόνωσης το 1918. Ολική καταστροφή. Σήμερα έχουμε την τεχνολογία και μπορούμε να συνεχίζουμε τη ζωή σχεδόν κανονικά. Η οικονομία ακόμα κρατάει. Η εργασία κάπως συνεχίζεται. Η εκπαίδευση επίσης. Οι ανθρώπινες επαφές, ψηφιακές μεν, αλλά υπαρκτές. Από το σπίτι μας μπορούμε να βλέπουμε ταινίες, να ακούμε μουσική, να παρακολουθούμε θεατρικές και άλλες παραστάσεις, σεμινάρια, εκδηλώσεις παντός είδους, να συνομιλούμε με όποιον θέλουμε στην άλλη άκρη της γης, μέχρι και να κάνουμε cyber sex!


Πολλοί τα βλέπουν όλα αυτά ως αρνητικά, ως παρακμιακά, δεν συνειδητοποιούν την πρόοδο της ανθρωπότητας, την εξέλιξη και τα επιτεύγματα του ανθρώπινου είδους, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων ακόμα και μέσα στον ίδιο μας τον εγκέφαλο.


Θεωρούν πως αντιβαίνουμε τη φύση μας, λες και ξέρουν ποια είναι η φύση μας. Ότι τάχα είμαστε το ίδιο με τα ζώα, μια ζούγκλα, όπου επιβιώνει ο δυνατότερος. Τα υποστηρίζουν όλα αυτά, παρόλο που τα τελευταία 2 δισεκατομμύρια χρόνια όλα τα υπόλοιπα ζώα έχουν αλλάξει ελάχιστα, ενώ εμείς εξελισσόμαστε τάχιστα. Και ενώ τα έχουμε όλα καθυποτάξει, παρόλο που δεν είμαστε δα και οι πιο δυνατοί σωματικά!


Κάποιοι προτιμούν να μένουν τα πράγματα όπως τα βρήκαν, γιατί θεωρούν εαυτούς προνομιούχους. Αυτοί καταποντίζονται πάντα πρώτοι, τους τρώει η μαρμάγκα της ιστορίας, είναι οι λεγόμενοι δεινόσαυροι.


Άλλοι πάλι θέλουν απλώς όλα να μένουν ίδια από βλακεία, από συνήθεια, από φόβο, από προσκόλληση, από μαζοχισμό…


Ενδεικτικό παράδειγμα οι Νιγηριανές που εξακολουθούν να κάνουν κλειτοριδεκτομή στις νεογέννητες κόρες τους, παρά την δια νόμου απαγόρευσή τους, γιατί "Έτσι τα βρήκαμε, εμείς θα τα αλλάξουμε τώρα; Θα μας τιμωρήσει ο Θεός".


Ζούμε στην καλύτερη εποχή που έχει υπάρξει. Ever.

Όπου οι πάντες έχουν δημόσιο λόγο, πρόσβαση στην τεχνολογία, δικαίωμα στη ζωή.

Όποιος δεν θέλει να το δει, κακό του κεφαλιού του... Αυτός χάνει.Αλεξία ΗλιάδουΣχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page