Κάτοικος Νέας Σμύρνης ο 43χρονος που ταυτοποιήθηκε για απειλητικά σχόλια κατά της Αφροδίτης Λατινοπούλου
- Νέοι Ορίζοντες της Νέας Σμύρνης

- 27 Φεβ
- διαβάστηκε 1 λεπτά
Έγινε ενημέρωση: 1 Μαρ
Στην ταυτοποίηση 43χρονου κατοίκου Νέας Σμύρνης προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης απειλητικών και υβριστικών αναρτήσεων σε βάρος της προέδρου της «Φωνής Λογικής», Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος του 43χρονου για τα αδικήματα της προσβολής αρχηγού πολιτικού κόμματος, της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια και της εξύβρισης σε βάρος πολιτικού προσώπου.
Η υπόθεση ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία σε βάρος διαχειριστή λογαριασμού κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος φέρεται να δημοσίευσε σχόλιο με υβριστικό και προτρεπτικό σε βία περιεχόμενο, κάτω από αναρτημένο απόσπασμα συνέντευξης της κ. Λατινοπούλου σε εφημερίδα.
Ακολούθησε αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με την εταιρεία διαχείρισης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και με πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου. Από την αξιοποίηση των στοιχείων που χορηγήθηκαν, οι Αρχές ταυτοποίησαν τον 43χρονο κάτοικο Νέας Σμύρνης ως διαχειριστή του επίμαχου λογαριασμού.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών είχε προκαλέσει αντιδράσεις σχόλιο σε βάρος της προέδρου της «Φωνής Λογικής», με προτροπή σε βία, γεγονός που οδήγησε — όπως είχε γνωστοποιήσει η ίδια — στην προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, η οποία θα αξιολογήσει τα περαιτέρω.




