top of page

Κατάμεστη η Αγία Φωτεινή στη Νέα Σμύρνη σε μια βραδιά συγκίνησης

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση χορωδιών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη, προσελκύοντας πλήθος πολιτών.



Κατάμεστη η Αγία Φωτεινή στη Νέα Σμύρνη σε μια βραδιά συγκίνησης


Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, με επίκεντρο το πνεύμα των ημερών των Θείων Παθών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης.


Οι βυζαντινοί ύμνοι και τα τροπάρια, μέσα σε μια υποβλητική ατμόσφαιρα, «έντυσαν» τον χώρο της Μητρόπολης, δημιουργώντας ένα σκηνικό βαθιάς θρησκευτικής συγκίνησης. Ξεχωριστή ήταν η συμβολή των χορωδιών που συμμετείχαν, αποδίδοντας με εξαιρετική αρτιότητα το πρόγραμμα της εκδήλωσης.


Συγκεκριμένα, συμμετείχαν:


  • η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Σμύρνης, υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη Αντωνίου Παπαδόπουλου

  • η Χορωδία του Δήμου Νέας Σμύρνης «SMYRNA», με μαέστρο τον Γεώργιο Ζιάκα

  • η Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.





Ιδιαίτερη σημασία είχε το γεγονός ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά εντός της Μητρόπολης της πόλης, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες να συμμετάσχουν ενεργά σε μια ξεχωριστή πολιτιστική και θρησκευτική δράση.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών και ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Κουτελάκης, υπογραμμίζοντας με την παρουσία τους τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών για την τοπική κοινωνία.



Κατάμεστη η Αγία Φωτεινή στη Νέα Σμύρνη σε μια βραδιά συγκίνησης


Την ευθύνη της διοργάνωσης και της επιμέλειας είχε η Αντιδήμαρχος Χορωδιών και Φιλαρμονικής, Μαριαλένα Αγγελίδου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιτυχή υλοποίηση της εκδήλωσης.


Η βραδιά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, επιβεβαιώνοντας τη δύναμη της μουσικής να ενώνει, να συγκινεί και να μεταφέρει το βαθύτερο νόημα των ημερών.

bottom of page