Στον Δήμο Νέας Σμύρνης ο Χάρης Θεοχάρης – Στο επίκεντρο υποδομές και κοινωνικές δομές
- Νέοι Ορίζοντες της Νέας Σμύρνης

- 3 Ιουν
- διαβάστηκε 2 λεπτά
Τον Δήμο Νέας Σμύρνης επισκέφθηκε την Παρασκευή 29 Μαΐου ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος ενημερώθηκε από τη δημοτική αρχή για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της πόλης, τα έργα υποδομής και τις κοινωνικές δομές του Δήμου.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών, Χάρης Θεοχάρης, επισκέφθηκε τον Δήμο Νέας Σμύρνης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του και την πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Σμύρνης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Βάθη-Δρόλια. Τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Γιώργος Κουτελάκης και αντιδήμαρχοι της πόλης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου και τον σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης.
Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν η προοπτική δημιουργίας ιδιόκτητου Δημαρχιακού Μεγάρου με πρόβλεψη υπόγειων χώρων στάθμευσης, ένα έργο που η δημοτική αρχή θεωρεί στρατηγικής σημασίας για την αναβάθμιση των δημοτικών υποδομών και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι ανάγκες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των σχολικών συγκροτημάτων, η ψηφιακή αποτύπωση και μηχανογράφηση των δημοτικών δομών, καθώς και ο προγραμματισμός και η ιεράρχηση έργων υποδομής.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στην αξιοποίηση διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, με στόχο την επιτάχυνση της υλοποίησης έργων που αφορούν την πόλη. Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε η σημασία της συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κεντρικής Διοίκησης για την αντιμετώπιση διαχρονικών ζητημάτων της Νέας Σμύρνης, με τον υφυπουργό να εκφράζει τη διάθεσή του να συμβάλει στην προώθηση λύσεων.
Στο τραπέζι βρέθηκαν και θέματα κοινωνικής πολιτικής, με έμφαση στην υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και στην αντιμετώπιση φαινομένων στεγαστικής επισφάλειας.

Επισκέψεις σε δημοτικές υπηρεσίες
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο Δημαρχείο, ο κ. Θεοχάρης, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο, επισκέφθηκε κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου και συνομίλησε με στελέχη και εργαζόμενους.
Στη συνέχεια, μαζί με τον αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής Ηλία Σώζο, βρέθηκε στο Κεντρικό ΚΕΠ της πόλης, στην οδό Αγίας Φωτεινής. Εκεί ενημερώθηκε για τη λειτουργία της υπηρεσίας, την πρόσφατη ανακαίνισή της μέσω χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και για το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες που εξυπηρετούνταν εκείνη την ώρα από το ΚΕΠ.

Ακολούθησε επίσκεψη στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 18, όπου ενημερώθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νότη Γιατζίδη και τη διοίκηση της υπηρεσίας για τα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης και μέριμνας που υλοποιούνται στη Νέα Σμύρνη. Στην ενημέρωση περιλαμβάνονταν τα Δημοτικά Ιατρεία, το υπό δημιουργία Κοινωνικό Εστιατόριο, καθώς και τα προγράμματα οικονομικής στήριξης ευάλωτων οικογενειών.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 14. Εκεί παρουσιάστηκε το έργο της δομής, η οποία παρέχει ενημέρωση και υποστήριξη σε δικαιούχους κοινωνικών προγραμμάτων και διευκολύνει την επικοινωνία τους με τις αρμόδιες υπηρεσίες που χορηγούν επιδόματα και κοινωνικές παροχές.




