top of page

Συγκίνηση και πάθος στην συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη στη Νέα Σμύρνη

Αναμνήσεις, συγκίνηση και πάθος μοιράστηκαν χθες στην Νέα Σμύρνη η Μαρία Φαραντούρη, ο Μανώλης Μητσιάς και ο Βασίλης Λέκκας στην συναυλία για τον παγκόσμιο Μίκη Θεοδωράκη που έζησε στην πόλη τα δημιουργικότερα χρόνια της ζωής του.


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Οι τρεις αυτοί σπουδαίοι καλλιτέχνες μαζί με την Αγγελική Τουμπανάκη, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη, την Ελένη Καρτελιά, τη Χορωδία Νέας Σμύρνης «Σμύρνα» και τη Χορωδία «Μελωδοί» απέδωσαν με συγκλονιστικό τρόπο μερικά από τα πιο γνωστά έργα του κορυφαίου συνθέτη.


Η ιέρεια του Μίκη Θεοδωράκη, Μαρία Φαραντούρη, που έδωσε έδωσε φωνή και χρώμα και ταύτισε την παρουσία της με το έργο του μεγάλου συνθέτη με τρόπο εμβληματικό, αφιέρωσε τη χθεσινή μεγάλη συναυλία στην γενοκτονία που συντελείται στην Γάζα και στα παιδιά της Παλαιστίνης, όπως θα έκανε και ο ίδιος ο Μίκης και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Γιώργο Κουτελάκη.


Συγκλονιστική ήταν και η παρουσία του κόσμου παρά το γεγονός ότι την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη ο πολυαναμενόμενος αγώνας της Εθνικής Ελλάδας Μπάσκετ.


Η πόλη που αγάπησε και δημιούργησε, η πόλη που ερωτεύτηκε και αγωνίστηκε, η Νέα Σμύρνη, άνοιξε διάπλατα την αγκαλιά της για τον Μίκη Θεοδωράκη και το παγκόσμιο έργο του.


Το Φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Νέας Σμύρνης συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες με κινηματογραφικές προβολές στο Άλσος.



bottom of page