top of page

Μ­ή­νυ­μα του Μητροπολίτη Συ­με­ών προς τα παιδιά

Mήνυμα του Σεβασμ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης Συμεών

προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως

Αγαπητά μου παιδιά,

Μετά το καλοκαίρι, τις διακοπές, την ξεκούραση, οι πόρτες των Σχολείων άνοιξαν και πάλι. Βρισκόμαστε στο κατώφλι του νέου σχολικού έτους. Για άλλη μια χρονιά ξεκινάει ο όμορφος αγώνας για μόρφωση και κατάρτιση.

Πριν από λίγο τελέσαμε την ακολουθία του Αγιασμού. Για ποιο λόγο; Για να παρακαλέσουμε τον Θεό να μας χαρίσει την ευλογία Του. Να σταθεί στο πλευρό όλων μας. Να φωτίσει και να ενισχύσει ολόκληρη την Εκπαιδευτική κοινότητα : καθηγητές, δασκάλους, μαθήτριες, μαθητές.

Καθώς, λοιπόν, σας βλέπω νοερά, ως Επίσκοπός σας, σάς απευθύνω τις πιο εγκάρδιες ευχές μου. Ὁ Κύριός μας Ιησούς Χριστός να σάς δίνει υγεία, φωτισμό, δύναμη, όρεξη για μελέτη, κουράγιο και ενθουσιασμό στην προσπάθειά σας για την κατάκτηση της γνώσης.

Να θυμάστε πάντοτε ότι κάθε επιτυχία στη ζωή μας και κάθε καλό απαιτούν να προσπαθήσουμε και να κοπιάσουμε. Αν τώρα κουραστείτε λίγο, αύριο θα απολαύσετε τους καρπούς του μόχθου σας. Άλλωστε, οι απαιτήσεις της εποχής μας, τα προβλήματα του τόπου μας, επιβάλλουν να εργαστούμε όλοι μας περισσότερο για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον τόσο για μας τους ίδιους όσο και για την πατρίδα μας.

Ο Θεός να σάς στηρίζει στο νέο ξεκίνημά σας. Σάς εύχομαι καλή χρονιά, ευλογημένη, χαρούμενη και δημιουργική!

Με πολλή πατρική αγάπη

ο Επίσκοπός σας

† Ο ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

bottom of page